Επικαιρότητα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο σταθμάρχης

Ο σταθμάρχης της Hellenic Trains μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Οι κύριες ευθύνες επιρρίπτονται στον σταθμάρχη, ενώ ο κλειδούχος κλήθηκε για εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την προανάκριση ανέλαβε η Τροχαία Λάρισας για να συγκεντρώσει την ογκώδη δικογραφία για το πρωτοφανές αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Αυτό που ερευνάται είναι αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα.

“Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία στα Τέμπη και η έρευνα συνεχίζεται”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως “βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης”.

 Ο ίδιος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button