Επικαιρότητα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Απολογείται σήμερα ο σταθμάρχης

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ο 59χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ, ως κύριος υπεύθυνος του τραγικού δυστυχήματος με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στην πρώτη του κατάθεση, μερικές ώρες μετά το δυστύχημα ο σταθμάρχης, φέρεται να έπεσε σε αντιφατικούς χαρακτηρισμούς.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης ο πελάτης του “αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί”, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ευθύνες να στραφούν και σε άλλα πρόσωπα.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται σταδιακά οι έρευνες των αρχών στα συντρίμμια, με τον τραγικό απολογισμό να κάνει λόγο για 57 νεκρούς, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί οι 54.

Τα βαγόνια και οι λαμαρίνες απομακρύνονται από τους γερανούς, φορτώνονται σε τράκτορες και θα μεταφερθούν σε προκαθορισμένο χώρο στην περιοχή της Κούλουρης για την πραγματογνωμοσύνη και τις έρευνες της Αστυνομίας.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button