Επικαιρότητα

Σολτς προς συμμάχους: Στείλτε άμεσα τα τανκς στην Ουκρανία

Οι σύμμαχοι οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν άρματα μάχης στην Ουκρανία πρέπει να το πράξουν τώρα, τόνισε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι η χώρα του θα διευκολύνει κάθε σχετική απόφαση με παροχή υπηρεσιών εφοδιασμού και αναπλήρωσης αποθεμάτων, ενώ θα προχωρήσει και σε εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών.

“Για εμένα, αυτό είναι το παράδειγμα της άσκησης ηγεσίας το οποίο οι άνθρωποι αναμένουν από τη Γερμανία”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης από το βήμα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, σύμφωνα με το κείμενο του λόγου του.

Μετά από ισχυρές διεθνείς πιέσεις, το Βερολίνο αποφάσισε να προχωρήσει στην παράδοση σύγχρονων αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 από τα αποθέματά του, προκειμένου να βοηθηθεί η Ουκρανία να υπερασπιστεί το έδαφός της από τον ρωσικό εισβολικό στρατό.

Ωστόσο, η Γερμανία αναμένει ακόμη ορισμένους Ευρωπαίους εταίρους της να εκπληρώσουν τις δικές τους δεσμεύσεις, μολονότι αρχικώς δεχόταν κριτική ότι ήταν εκείνη που καθυστερούσε να προχωρήσει στην παράδοση των αρμάτων, φοβούμενη μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αρωγός της Ουκρανίας σε στρατιωτικό επίπεδο στην ηπειρωτική Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Σολτς.

Η χώρα θα συνεχίσει να τηρεί μια ισορροπία μεταξύ της υποστήριξης του Κιέβου και της αποφυγής μιας κλιμάκωσης της σύγκρουσης, κατέληξε.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button