Επικαιρότητα

Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις προώθησης ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν

Δράσεις προώθησης των τουριστικών προορισμών ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν τρέχει η εταιρία επικοινωνίας MTC GROUP για τους δήμους που εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα με συνολικά 24 διαδικτυακές συναντήσεις ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο ο πρώτος κύκλος επαφών για το νέο έτος που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου. Επιλεγμένοι δημοσιογράφοι και travel bloggers από τη Βρετανία, Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ισραήλ ακόμα και τις ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των δήμων Τήνου, Πάρου, Μήλου, Ελαφονήσου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Η έμφαση στην αμερικανική αγορά δόθηκε λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που διαπιστώνεται για ταξίδια προς την Ελλάδα, μετά και την αύξηση των απευθείας πτήσεων προς τη χώρα μας. Στόχος των επαφών είναι αφενός η συντήρηση των αγορών ενδιαφέροντος για τους συγκεκριμένους προορισμούς και αφετέρου η ενίσχυση της κίνησης από χώρες αποστολής τουριστών που εξυπηρετούν τη στρατηγική της ποιοτικής αναβάθμισης του τουρισμού που αποτελεί βασικό ζητούμενο για την εφετινή χρονιά, όπου οι αφίξεις θα πρέπει να συγκριθούν με τα έσοδα.

Η MTC GROUP ταυτόχρονα, προωθεί δράσεις με θεματικό περιεχόμενο που ανταποκρίνονται επίσης στον στόχο τόσο της ποιοτικής αναβάθμισης του εισερχόμενου πληθυσμού, όσο και της επέκτασης στο χρόνο ώστε η όποια αύξηση των αφίξεων να μη συντελέσει στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας κάθε προορισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η Τήνος επί δύο συνεχείς χρονιές είχε σημαντική παρουσία στην αμερικανική αγορά μέσω της ASTA, η Ελαφόνησος εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ιταλία ενώ προγραμματίζεται μια ακόμα δράση εντός του Μαρτίου στο Μονακό, η Μήλος παρουσίασε τη γαστρονομία της στο Μιλάνο και αναμένεται να επαναλάβει σύντομα την εκδήλωση και στο Λονδίνο, ενώ η Πάρος, που ακόμη και τους δύο πρώτους μήνες του έτους σημειώνει σημαντική αύξηση αφίξεων από το 2019, συμπεριλήφθηκε με τα τρία προηγούμενα νησιά σε προωθητική ενέργεια για τον γαμήλιο τουρισμό στη βρετανική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button