Επικαιρότητα

Ρωσία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ιταλό πρεσβευτή μετά την ακύρωση παραστάσεων Ρώσων καλλιτεχνών στην Ιταλία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε την Παρασκευή τον Ιταλό πρεσβευτή, αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν ορισμένες παραστάσεις Ρώσων καλλιτεχνών στην Ιταλία.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ρώμης έχουν χαλάσει, καθώς η Ιταλία ευθυγραμμίστηκε με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο με όπλα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο κατηγόρησε τις ιταλικές αρχές για διακρίσεις εις βάρος Ρώσων καλλιτεχνών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

“Οι αποφάσεις των ιταλικών αρχών δείχνουν δυστυχώς μια τάση διακρίσεων σε βάρος των Ρώσων καλλιτεχνών και περικοπής των πολιτιστικών και ανθρωπιστικών ανταλλαγών” , αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Ο πρέσβης (Τζόρτζιο Σταράτσε) ενημερώθηκε ότι η Ρωσία παραμένει ανοικτή στον διάλογο για το θέμα του πολιτισμού και δεν προτίθεται να επιβάλει περιορισμούς σε πολιτιστικές προσωπικότητες από την Ιταλία, υπό την προϋπόθεση ότι η Ιταλία τηρεί τις αρχές της ισότητας και της αμοιβαιότητας…”

Τον Δεκέμβριο, ιταλικό θέατρο ακύρωσε παράσταση του διακεκριμένου Ρώσου χορευτή Σεργκέι Πολούνιν εν μέσω διαδικτυακών αντιδράσεων για τα τατουάζ του που απεικονίζουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η διάσημη Σκάλα του Μιλάνου αντιμετώπισε επίσης διαμαρτυρίες από την ουκρανική κοινότητα μετά τη διοργάνωση μιας παράστασης της όπερας “Μπόρις Γκοντουνόφ” του Ρώσου συνθέτη Μουσόργκσκι.

Ενώ η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Κιέβου, η Ουκρανία κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα τον εταίρο της στον συνασπισμό και πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι διασπείρει αυτό που χαρακτήρισε ρωσική προπαγάνδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button