Επικαιρότητα

Ρωσία: Ψεύτικος συναγερμός για αεροπορική επιδρομή ήχησε στη Μόσχα

Σήμερα στην Μόσχα αφότου τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι σέρβερς των ραδιοφωνικών σταθμών και τηλεοπτικών καναλιών στον αέρα ακούστηκε ένας ψεύτικος συναγερμός για αεροπορική επιδρομή, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο επικαλείται η ρωσική υπηρεσία του BBC.

“Όλοι γρήγορα στο καταφύγιο!” ήταν η φράση που εμφανίσθηκε στις οθόνες των τηλεοράσεων (σχετικό βίντεο δημοσιεύουν κανάλια στο Telegram).

Οι τηλεθεατές στην Μόσχα είδαν ότι η μετάδοση του προγράμματος διακόπηκε από ένα βίντεο που ανέφερε ότι υπήρξε πλήγμα, και μέσω του οποίου δίνονταν συστάσεις στον κόσμο να πάει στα καταφύγια και να χρησιμοποιήσει αντιασφυξιογόνες μάσκες, γράφει το κανάλι Ostorozno Moskva (“Προσοχή η Μόσχα”)

Λίγες ώρες νωρίτερα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Γιεκατερίνεμπουργκ , όπως μετέδωσε το τοπικό μέσο Ε1. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και παλιότερα σε ρωσικές περιοχές. Στις 28 Φεβρουαρίου περιφερειακοί ραδιοσταθμοί και τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν συναγερμό για αεροπορική επιδρομή. Σε ζωντανή τους μετάδοση έγιναν τότε ανακοινώσεις για “πυραυλικό πλήγμα”, ενώ καλούσαν τον κόσμο να πάει στα καταφύγια, υπό τον ήχο των σειρήνων συναγερμού.

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων είχε ανακοινώσει τότε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα επίθεση που είχαν κάνει χάκερς στα μέσα ενημέρωσης. Νωρίτερα στις 22 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι πολλών ρωσικών περιοχών είχαν ακούσει από τα ραδιόφωνα τους σχετική ανακοίνωση για πυραυλική επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button