Επικαιρότητα

Ρωσία: Ο Αντρέι Μορντφίτσεφ νέος επικεφαλής του Κεντρικού Στρατιωτικού Τομέα

Η Ρωσία διόρισε επίσημα τον αντιστράτηγο Αντρέι Μορντφίτσεφ διοικητή του Κεντρικού Στρατιωτικού Τομέα της χώρας, σε αντικατάσταση του στρατηγού Αλεξάντερ Λάπιν, ανέφερε σήμερα ο όμιλος μέσων ενημέρωσης RBC.

Ο Λάπιν διορίστηκε αρχηγός του στρατού ξηράς τον περασμένο μήνα παρά τις έντονες επικρίσεις υψηλόβαθμων “γερακιών” για την επίδοσή του στην Ουκρανία.

Ο Μορντφίτσεφ ηγήθηκε των ρωσικών στρατευμάτων στη διάρκεια της επίθεσης πέρυσι στην πόλη-λιμάνι Μαριούπολη της νότιας Ουκρανίας, ανέφερε ο RBC, ολοκληρώνοντας την πολύμηνη πολιορκία στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της πόλης και την τελική κατάληψή της από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο διορισμός του Μορντφίτσεφ είχε επισημανθεί τον Ιανουάριο από τον Ντμίτρι Σαμπλίν, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στη Ρωσία.

Ο διορισμός του Μορντφίτσεφ ακολουθεί άλλες σαρωτικές αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία της Μόσχας στη διάρκεια του 12μηνου πολέμου κατά τον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν μεγάλα τμήματα της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας αλλά υπέστησαν οδυνηρές ήττες και υποχωρήσεις.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Ρωσία διόρισε τον πτέραρχο Σεργκέι Σουροβίκιν γενικό διοικητή των δυνάμεών της στην Ουκρανία, λίγο μετά τη φερόμενη αποπομπή των διοικητών του Ανατολικού και του Δυτικού στρατιωτικού τομέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button