Επικαιρότητα

“Σε καλό δρόμο” οι νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία για τη μαύρη επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται “σε καλό δρόμο” για να υιοθετήσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εγκαίρως για τη μαύρη επέτειο ενός έτους από τη ρωσική στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι πηγές μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω του εμπιστευτικού χαρακτήρα των συνομιλιών μεταξύ των εκπροσώπων των 27 χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη σχετικά με τις προτεινόμενες νέες κυρώσεις που εκτιμάται ότι θα έχουν αξία περίπου 11 δισ. ευρώ σε εμπορικές ροές.

“Το πακέτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως για την 24η Φεβρουαρίου, είναι σε καλό δρόμο, δεν υπάρχουν σημαντικά σημεία τριβής”, δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ που έχει γνώση των συζητήσεων.

Ένας άλλος διπλωμάτης δήλωσε ότι οι συνομιλίες είναι “συνολικά σχετικά θετικές” με ορισμένα τεχνικά ζητήματα που τέθηκαν τα οποία χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία σε τεχνικό επίπεδο τώρα πριν από μια άλλη συνάντηση των πρεσβευτών για τις προτεινόμενες κυρώσεις, πιθανώς την επόμενη Τρίτη.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button