Επικαιρότητα

Πρώην δικηγόρος του Τραμπ παραδέχεται διαστρέβλωση της αλήθειας για τις εκλογές του 2020

Δικηγόρος, που είχε περιγράψει παλαιότερα τον εαυτό της ως μέρος “επίλεκτης ομάδας κρούσης” υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχθηκε ότι προέβη σε 10 τουλάχιστον διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας για τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ειδικότερα, η Τζένα Έλις συμφώνησε με πειθαρχικό δικαστή ότι διαστρέβλωσε  επανειλημμένα γεγονότα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση, μεταξύ άλλων με τον ισχυρισμό ότι οι προεδρικές εκλογές είχαν κλαπεί και ότι ο Τραμπ “τις κέρδισε συντριπτικά”, όπως αναφέρει η νομική γνωμοδότηση της αποδοχής της συμφωνίας από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο.

Η Τζένα  Έλις συνεργαζόταν στενά με τον πρώην δικηγόρο της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Σίντνεϊ Πάουελ και τον επί χρόνια δικηγόρο του πρώην προέδρου Ρούντι Τζουλιάνι, ενώ εμφανίστηκε μαζί τους σε συνέντευξη Τύπου στις 19 Νοεμβρίου 2020 για να διαδώσουν τον ψευδή ισχυρισμό ότι οι εκλογές νοθεύτηκαν.

Αρκετές από τις διαστρεβλώσεις της Έλις έγιναν στο Fox News, μεταξύ των οποίων μία συνέντευξη στις 5 Δεκεμβρίου του 2020, όπου είχε ισχυριστεί ότι πάνω από 500.000 ψήφοι στην Αριζόνα “ήταν άκυρες”.

Η Έλις αποδέχθηκε επίσης ότι προέβη σε παρόμοια διαστρέβλωση κατά τη διάρκεια εκπομπής στο Fox Business όταν είπε ότι “το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών είναι στην πραγματικότητα μία απάτη, είναι λάθος και αν αφαιρέσουμε όλα τα παράνομα ψηφοδέλτια, μπορείτε να δείτε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ στην πραγματικότητα κέρδισε συντριπτικά”.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button