Επικαιρότητα

Πρόεδρος της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας: Πολεμικοί δορυφόροι ρίχνουν ράβδους και προκαλούν σεισμούς

Οι δίδυμοι σεισμοί που σκόρπισαν τον θάνατο και την απόγνωση σε 11 επαρχίες στη νότια Τουρκία, προκάλεσαν την οργή των πολιτών που βρέθηκαν αφημένοι στη μοίρα τους επί πολλές ώρες ή ακόμα και μέρες και δημιούργησαν ευλόγως ερωτήματα και αύξησαν τις αμφιβολίες σχετικά με την ηγεσία των κρατικών οργάνων αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.

Μετά τις πληροφορίες που ήρθαν στο προσκήνιο για τους διορισμούς άνευ εξετάσεων στο Ίδρυμα Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) και τις από εκεί μετατάξεις θεολόγων και μουφτήδων στην Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΑFAD), ήρθε ο διορισμός έμπιστου ανθρώπου του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ηγεσία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της χώρας (RTÜK).

Τώρα ένα ακόμα χτύπημα έρχεται από τον πρόεδρο της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Σερντάρ Χουσεΐν Γιλντιρίμ, ο οποίος προσέφερε τις γνώσεις του επί των σεισμών!

Στην ομιλία που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έλαβε χιλιάδες σχόλια, ο Γιλντιρίμ είπε: “Υπάρχουν πολεμικοί δορυφόροι που μπορούν να στείλουν ράβδους από κράμα τιτανίου 10 μέτρων από το διάστημα στον κόσμο σε οποιονδήποτε στόχο! Οι ράβδοι αυτές εισχωρούν σε βάθος 5 χιλιομέτρων στο έδαφος, δημιουργώντας σεισμό μεγέθους 7-8 Ρίχτερ. Δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός τους”.

Όταν είδε ότι το συγκεκριμένο βίντεο έγινε δημοφιλές στην Τουρκία και οι αντιδράσεις και η χλεύη του κόσμου αυξάνονται έσπευσε να το μαζέψει, δηλώνοντας πως μιλούσε σε ινστιτούτο στρατηγικής και εξηγούσε για ένα οπλικό σύστημα που μπορεί να εξαλείψει μια μικρή πόλη από τον χάρτη όταν αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται σε τροχιά της Γης. “Αυτό το οπλικό σύστημα δεν έχει καμία λειτουργία όπως η ενεργοποίηση γραμμών ρηγμάτων ή η δημιουργία τεκτονικών σεισμών. Επομένως, δεν έχει καμία σχέση με την καταστροφή του Μαράς, που είναι ένας τεκτονικός σεισμός που σημειώθηκε σε μια γνωστή γραμμή ρήγματος. Δεν θέλω να παρεξηγηθεί”.

Πέτρος Κράνιας

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button