Επικαιρότητα

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέπεμψε υψηλόβαθμο στέλεχος των δυνάμεων ασφαλείας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέδωσε χθες Σάββατο διάταγμα για την αποπομπή ανώτερου στελέχους των δυνάμεων ασφαλείας και σε ξεχωριστή του ανακοίνωση επεσήμανε ότι οι προσπάθειές του να καθαρίσει την κυβέρνηση θα συνεχιστούν.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αποπεμφθεί δεκάδες αξιωματούχοι και έχουν ξεκινήσει έρευνες στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κιέβου να πατάξει τη διαφθορά.

Ο Ζελένσκι με το χθεσινό του διάταγμα απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον Ρουσλάν Ντζιούμπα αναπληρωτή διοικητή της Εθνοφρουράς, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους για την απόφασή του.

Εξάλλου ο Ουκρανός πρόεδρος στο καθημερινό, νυχτερινό μήνυμά του χθες επεσήμανε ότι συναντήθηκε με αξιωματούχους του αμυντικού τομέα και των δυνάμεων επιβολής της τάξης για να συζητήσουν τρόπους να προστατευθούν οι θεσμοί από τις, όπως τις χαρακτήρισε, απόπειρες από το εξωτερικό και το εσωτερικό να μειωθεί η αποτελεσματικότητά τους και η αποδοτικότητά τους.

Αναφερόμενος στις αποπομπές ο Ζελένσκι δήλωσε: “Όλη αυτή η δραστηριότητα δεν αφορά μόνο συγκεκριμένα επεισόδια ή εγκληματικές διαδικασίες (…) το κράτος θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τους ίδιους του τους θεσμούς. Πρέπει να διασφαλιστεί η καθαρότητα του έργου των κρατικών υποδομών”.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button