Επικαιρότητα

Οι δικαστικοί πραγματογνώμονες “δείχνουν” ευθύνες και οι αρχές ασκούν νέες διώξεις – Υπό έλεγχο ακόμα τρία άτομα

Του Παναγιώτη Στάθη

Στην κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος τουλάχιστον (κατ’ αρχική εκτίμηση) 3 υπηρεσιακών στελεχών του ΟΣΕ, προχωρεί πιθανότατα σήμερα η δικαστική αρχή της Λάρισας, αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο για το πλέγμα των ευθυνών γύρω από την τραγωδία των Τεμπών. Η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας Απόστολος Τζαμαλής, υπό την εποπτεία του έμπειρου προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Στ. Δασκαλόπουλου, έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες ώστε να διευρυνθεί ο κατάλογος των ελεγχομένων πέραν του ήδη προσωρινά κρατούμενου σταθμάρχη. Σε αυτό κατατείνει, σύμφωνα με πληροφορίες και η άποψη των 2 δικαστικών πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν εξ αρχής να αναδείξουν τις συνθήκες του δυστυχήματος και ήδη εξέθεσαν τις απόψεις τους στους δικαστικούς λειτουργούς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, πυροδοτώντας τις νέες διώξεις.

Ποιους αφορά

Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών φέρεται να είναι ο επιθεωρητής που τοποθέτησε τον ακατάλληλο και άπειρο σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, αλλά και ο σταθμάρχης της προηγούμενης βάρδιας που όφειλε να είναι στο πόστο του ως τις 11 και έφυγε νωρίτερα.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζουν πληροφορίες από ανακριτικές πηγές, ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, καθώς τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί. Από την έρευνα που θα διενεργηθεί θα φανεί εάν προσπάθησε να τον βρει στο κινητό ή αν τον κάλεσε και δεν απαντούσε.

Την ίδια ώρα για αύριο έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέγουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Διαβάστε ακόμα: 

* Τραγωδία στα Τέμπη: Στον εισαγγελέα τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων

* Τραγωδία στα Τέμπη: Ο μηχανοδηγός του Intercity κατάλαβε ότι κάτι πάει στραβά

 

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button