Επικαιρότητα

Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε έξι drones πάνω από την κατεχόμενη Κριμαία

Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε έξι ουκρανικά drones, κατηγορώντας το Κίεβο για “μαζική” επίθεση εναντίον των υποδομών της προσαρτημένης Κριμαίας, μία ημέρα μετά την κατάρριψη πολλών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εισήλθαν στο ρωσικό έδαφος.

“Αποτράπηκε απόπειρα μαζικής επίθεσης με drones (που εξαπέλυσε) το καθεστώς του Κιέβου εναντίον των υποδομών της χερσονήσου της Κριμαίας”, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έξι επιθετικά ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα και άλλα τέσσερα απενεργοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014, γίνεται στόχος επιθέσεων με drones.

Εξάλλου σήμερα το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι δεν πιστεύει τη δήλωση του συμβούλου της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντολιάκ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο δεν εξαπολύει επιθέσεις εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος.

Ο Ποντολιάκ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter νωρίτερα σήμερα ότι η Ουκρανία “δεν πλήττει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας” και “διεξάγει αμυντικό πόλεμο για να ανακτήσει όλα τα εδάφη της”.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Ο πανικός και η διάλυση εντείνονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που αποτυπώνεται στην αύξηση των εσωτερικών επιθέσεων εναντίον εγκαταστάσεων υποδομών από αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα”.

Οι δηλώσεις του Ποντολιάκ προκάλεσαν την αντίδραση της Μόσχας, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να τονίζει: “δεν τον πιστεύουμε”.

Χθες drone κατέπεσε κοντά σε σταθμό άντλησης φυσικού αερίου στη πόλη Κολόμνα, που βρίσκεται 110 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Αντρέι Βορομπιόφ.

Παράλληλα άλλα drones καταρρίφθηκαν και σε άλλες ρωσικές περιοχές, όπως η πόλη Μπέλγκοροντ, οι επαρχίες Μπριάνσκ και Κρασνοντάρ και η Δημοκρατία της Αντιγκέα. 

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button