Επικαιρότητα

Ο Πούτιν ζήτησε επιτάχυνση μετάβασης σε “πολεμική οικονομία” από τους επικεφαλής ρωσικών αμυντικών βιομηχανιών

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προέτρεψε τους επικεφαλής των βιομηχανιών παραγωγής στρατιωτικού υλικού να αυξήσουν την παραγωγή και να κάνουν την πολεμική οικονομία της Ρωσίας πιο αποτελεσματική.

“Είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε μια αποτελεσματική οικονομία των ενόπλων δυνάμεων”, δήλωσε ο Πούτιν το Σάββατο στην Tactical Missiles Corp. JSC, βασική ρωσική εταιρεία παραγωγής όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων. “Πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, να είμαστε μπροστά από τον εχθρό. Τότε η νίκη θα είναι εξασφαλισμένη”, τόνισε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Στη συνάντηση στο Κορόλεφ, κοντά στη Μόσχα, παρευρέθηκε ο νέος υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αντρέι Μπελούσοφ, οικονομολόγος που αντικατέστησε αυτόν τον μήνα τον επί μακρόν σύμμαχο του Πούτιν, Σεργκέι Σόιγκου, στον υπουργικό θώκο. Παρών ήταν και ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ.

Οι δαπάνες της Ρωσίας για την άμυνα και την εθνική ασφάλεια προβλέπεται να φτάσουν το 8,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος φέτος, σε σύγκριση με το 13% στα μέσα της δεκαετίας του 1980, κατά τη σοβιετική εποχή, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. 

Με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήδη στον τρίτο χρόνο της και τις δυνάμεις του Κρεμλίνου σε επίθεση στη βορειοανατολική ουκρανική περιφέρεια Χάρκοβο, ο Πούτιν διόρισε τον Μπελούσοφ στη θέση του υπουργού Άμυνας προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι υψηλότερες αμυντικές δαπάνες θα χρησιμοποιούνται “σοφά και αποτελεσματικά”, δήλωσε νωρίτερα μέσα στον Μάιο.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button