Επικαιρότητα

Νέα προθεσμία έλαβε ο σταθμάρχης για τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη – Απολογείται την Κυριακή

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Κυριακή στις 11:00 ζήτησε και έλαβε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας για το δυστύχημα στα Τέμπη, που οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο ανακριτικό γραφείο.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη κ. Στέφανος Παντζαρτζίδης ο πελάτης του “αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί” αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ευθύνες να στραφούν και σε άλλα πρόσωπα.

“Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά όπως είπα και σε συναδέλφους σας, αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Το δικό μας μερίδιο το λαμβάνουμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος” ανέφερε συγκεκριμένα ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μοιραία αμαξοστοιχία κινούνταν για περισσότερο από 16 λεπτά σε λάθος γραμμή και ο σταθμάρχης Πόρων τον είχε ενημερώσει ότι ήδη από τις 23.05 η εμπορική αμαξοστοιχία είχε καθοδική πορεία προς Αθήνα.

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι έρευνες στα συντρίμμια

Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται σταδιακά οι έρευνες των αρχών στα συντρίμμια, με τον τραγικό απολογισμό να κάνει λόγο για 57 νεκρούς. Τα βαγόνια και οι λαμαρίνες απομακρύνονται από τους γερανούς, φορτώνονται σε τράκτορες και θα μεταφερθούν σε προκαθορισμένο χώρο στην περιοχή της Κούλουρης για την πραγματογνωμοσύνη και τις έρευνες της Αστυνομίας.

Πηγή: TheTOC.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button