Επικαιρότητα

Μπάιντεν: Δεν έχουμε στοιχεία ότι τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν σε ΗΠΑ-Καναδά συνδέονται με κατασκοπεία

Τόσο οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ όσο και εκείνες του Καναδά αναζητούν τα συντρίμμια των τριών αντικειμένων που εντοπίστηκαν στους αιθέρες των δύο χωρών προκειμένου να διευκρινίσουν τη φυσιογνωμία τους, τόνισε την Πέμπτη το βράδυ (ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα, καθώς και με την κατάρριψη κινεζικού αερόστατου το οποίο βρέθηκε εντός του αμερικανικού εναερίου χώρου.

“Οι υπηρεσίες Πληροφορίων της χώρας εξετάζουν τα στοιχεία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνδέουν τα συγκεκριμένα αντικείμενα με το πρόγραμμα αερόστατων παρακολούθησης της Κίνας ή με κάποια τρίτη χώρα”, διευκρίνισε ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους.

Η ισχυρότερη πιθανότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι επρόκειτο περί αντικειμένων ιδιοκτησίας ιδιωτικών εταιρειών που διενεργούσαν μετεωρολογική έρευνα ή εταιρειών παροχής υπηρεσιών ψυχαγωγίας, σημείωσε ο κ. Μπάιντεν.

Πάντως, συμπλήρωσε ότι, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά, θα δημιουργηθεί νέο πλαίσιο κανόνων για αντικείμενα τα οποία πετούν στον αμερικανικό εναέριο χώρο σε μεγάλα ύψη, καθώς το συγκεκριμένο πεδίο βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό εκτός ρύθμισης.

“Κανείς πάντως δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι οποιοδήποτε αντικείμενο συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, θα καταρρίπτεται”, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δηλώνοντας παράλληλα: “Στείλαμε καθαρό μήνυμα καταρρίπτοντας το κινεζικό αερόστατο”.

“Δεν επιδιώκουμε Ψυχρό Πόλεμο με την Κίνα”

“Δεν επιδιώκουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο ή αντιπαράθεση, αλλά έναν ανοικτό ανταγωνισμό με την Κίνα, δεν πρόκειται όμως να ζητήσω συγγνώμη για την κατάρριψη.

Θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφές σε διάφορα επίπεδα με την Κίνα και εγώ προσωπικά με τον πρόεδρο Σι”, κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button