Επικαιρότητα

Μακρόν: Νεοαποικιακός και ιμπεριαλιστικός ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα ηττηθεί

Ο πόλεμος τον οποίο διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι νεοαποικιακού και ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα ηττηθεί σε αυτόν, εάν θέλουμε μια σταθερή διεθνή τάξη και μια διαρκή ειρήνη, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στη Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου την Παρασκευή.

“Αυτός ο πόλεμος δεν είναι απλώς ένας πόλεμος των Ευρωπαίων ανδρών και γυναικών. Αγγίζει ολόκληρο τον πλανήτη”, εκτίμησε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην “σχετικοποίηση” του δίκιου και του άδικου από ορισμένες τρίτες χώρες όσον αφορά τον πόλεμο, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνεται ξεκάθαρο ότι στον συγκεκριμένο πόλεμο δεν έχουμε απλώς δύο μέρη με ίσες ευθύνες, αλλά έναν επιτιθέμενο και έναν αμυνόμενο.

“Πρόκειται για μια επίθεση χωρίς καμία πραγματική δικαιολόγηση, έναν πόλεμο άρνησης της ταυτότητας και της ύπαρξης του γείτονα”, είπε, αναφερόμενος στην οπτική του καθεστώτος Πούτιν έναντι της Ουκρανίας.

“Έχουμε συστηματική χρήση του φόνου, των βιασμών, των εγκλημάτων πολέμων από μια χώρα- μόνιμο μελος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”, σημείωσε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button