Επικαιρότητα

Κίεβο: “Προβοκάτσια” του Κρεμλίνου οι ισχυρισμοί των αρχών της Υπερδνειστερίας περί “ουκρανικής επίθεσης”

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) καταδίκασαν ως “ενορχηστρωμένη προβοκάτσια” του Κρεμλίνου τους ισχυρισμούς των αρχών της Υπερδνειστερίας ότι “απέτρεψαν επίθεση” που προερχόταν από το Κίεβο.

“Κάθε δήλωση (…) της ψεύτικης “Λαϊκής Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας” σε σχέση με την συμμετοχή της SBU στην προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης πρέπει να θεωρηθεί αποκλειστικά προβοκάτσια που έχει ενορχηστρωθεί από το Κρεμλίνο”, δηλώνουν οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας στο Telegram.

Οι φιλορωσικές αρχές της Υπερδνειστερίας ισχυρίσθηκαν ότι απέτρεψαν “απόπειρα δολοφονίας κατά πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων” του φιλορωσικού αυτονομιστικού θύλακα αυτού της Μολδαβίας και επέρριψαν την ευθύνη για την “επίθεση” αυτή στο Κίεβο.

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο, επικαλούμενο πηγές των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι “η δολοφονική απόπειρα διατάχθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες”.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υπερδνειστερίας δηλώνει ότι “απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση”, που “είχε προετοιμασθεί από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες”.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν κατά ανεξάρτητο τρόπο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι “προετοιμάζει εισβολή στην Υπερδνειστερία” και απειλεί ότι θα απαντήσει. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι “έχει διαπιστώσει την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού και όπλων” κοντά στον φιλορωσικό αυτονομιστικό θύλακα και ότι “φοβάται ότι το ρωσικό στρατιωτικό σώμα” που η Ρωσία έχει αναπτύξει στο έδαφος αυτό που αποσχίσθηκε από την Μολδαβία αντιμετωπίζει “απευθείας απειλή”.

Η φιλοευρωπαϊκή ηγεσία της Μολδαβίας προειδοποιεί επίσης τις τελευταίες εβδομάδες για σχέδια της Μόσχας για την αποσταθεροποίηση της Μολδαβίας μέσω της πρόκλησης ταραχών, ενεργειών σαμποτάζ, επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτιρίων και σύλληψης ομήρων.

Η μολδαβή πρόεδρος Μάια Σαντού ότι στόχος της Μόσχας είναι η ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Μολδαβίας και η εγκατάσταση φιλορωσικής κυβέρνησης που θα σταματήσει την ενταξιακή πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button