Επικαιρότητα

Ισραήλ: Πράσινο φως στα σχέδια για επίθεση στο Λίβανο

Ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης του Ισραηλινού Στρατού, Υποστράτηγος Ori Gordin και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Oded Basiuk ενέκριναν σήμερα τα σχέδια μάχης κατά του Λιβάνου, μεταδίδουν οι The Times Of Israel.

Σε ανακοίνωσή που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός (IDF) αναφέρει ότι οι δύο στρατηγοί πραγματοποίησαν σήμερα σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης κατά την οποία “εγκρίθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στο Λίβανο”.

Οι ανώτατοι διοικητές έλαβαν επίσης αποφάσεις σχετικά με την “επιτάχυνση της ετοιμότητας των δυνάμεων στο έδαφος”, προσθέτει ο στρατός.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω επαναλαμβανόμενων επιθέσεων της Χεζμπολάχ και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων από το Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, αναφέρουν οι Times Of Israel.

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί την παρουσία της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων του μετά τις θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου και έχει προειδοποιήσει ότι εάν δεν επιτευχθεί διπλωματική λύση, θα στραφεί σε στρατιωτική δράση για να ωθήσει τη Χεζμπολάχ προς τα βόρεια.

Διαβάστε ακόμη: 
Ισραήλ: Ο ΥΠΕΞ Ισραέλ Κατς απειλεί τη Χεζμπολάχ με “ολοκληρωτικό πόλεμο”

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button