Επικαιρότητα

IAEA: Ο Ραφαέλ Γκρόσι κάνει λόγο για “μεγάλες προσδοκίες” για τις συνομιλίες με το Ιράν

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με το Ιράν συνεχίζονται για δύο ομάδες σημαντικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών θεμάτων, και ότι υπάρχουν “μεγάλες προσδοκίες” για πρόοδο.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι ξεκίνησε χθες συναντήσεις στην Τεχεράνη, που σύμφωνα με διπλωμάτες έχουν στόχο να πιέσουν το Ιράν να συνεργαστεί σε έρευνα του IAEA για ίχνη εμπλουτισμένου ουρανίου που βρέθηκαν σε μη δηλωμένες τοποθεσίες.

“Μιλώντας γενικά, υπάρχουν δύο ομάδες ζητημάτων που είναι σημαντικά. Προφανώς, υπάρχει μεγάλη προσδοκία για το κοινό μας έργο προκειμένου να προχωρήσουμε σε θέματα πάνω στα οποία εργάζονται το Ιράν και ο Οργανισμός, για να αποσαφηνίσουμε και να φέρουμε αξιόπιστες εγγυήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν”, δήλωσε ο Γκρόσι σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη.

“Η δεύτερη ομάδα ζητημάτων, που είναι πολύ σημαντική, έχει να κάνει με την επιστημονική, την τεχνική συνεργασία που έχουμε και που θα συνεχίσουμε να έχουμε το Ιράν”, δήλωσε ο Γκρόσι, που μιλούσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μοχάμεντ Εσλαμί, τον επικεφαλής της ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Γκρόσι, οι συνομιλίες λαμβάνουν χώρα σε ένα “κλίμα προσπαθειών, ειλικρίνειας και συνεργασίας”.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button