Επικαιρότητα

Η Ρωσία βομβάρδισε την Ουκρανία σε “αντίποινα για πρόσφατη διείσδυση στο έδαφός της”

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε “μαζικά” πλήγματα στην Ουκρανία “σε αντίποινα” πρόσφατης διείσδυσης στο έδαφός της την περασμένη εβδομάδα, την οποία απέδωσε σε “σαμποτέρ” του Κιέβου.

“Ως απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στη (ρωσική) περιοχή του Μπριάνσκ στις 2 Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζικά πλήγματα ως αντίποινα”, ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι έπληξε ουκρανικές αμυντικές εταιρίες και άλλες “στρατιωτικές υποδομές” με διάφορα όπλα, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal. Ανέφερε ότι είχε καταστρέψει βάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) και εγκαταστάσεις παραγωγής πυρομαχικών, καθώς και ότι διατάραξε τη μεταφορά ξένων οπλικών προμηθειών που στέλνονται σε όλη την Ουκρανία με τρένο. Δεν ήταν άμεσα δυνατόν να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί αυτοί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι επλήγησαν υποδομές και κτίρια διαμερισμάτων σε 10 περιοχές. “Οι κατακτητές μπορούν απλά να τρομοκρατούν τους αμάχους”, ανέφερε σε δήλωσή του.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button