Επικαιρότητα

Η Ισπανία θα στείλει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μαδρίτη θα στείλει αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot στην Ουκρανία, μετά τις πιέσεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στείλουν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ρόμπλες επιβεβαίωσε τις προγραμματισμένες παραδόσεις πυραύλων κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με άλλες χώρες που στηρίζουν την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αποστολή τεσσάρων πυραύλων, το υπουργείο ωστόσο δεν επιβεβαιώνει τον αριθμό. Αναφέρει ωστόσο πως το πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει επίσης πυρομαχικά, φάρμακα και κιτ πρώτων βοηθειών πεδίου μάχης.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι κυβερνήσεις της ΕΕ βρίσκονται σε πίεση έχουν να προμηθεύσουν το Κίεβο με τα απαραίτητα αμυντικά συστήματα.

Οι υπουργοί της ΕΕ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παράσχουν περισσότερη βοήθεια στον τομέα της αεράμυνας, χωρίς όμως να δεσμευτούν για τα συστήματα Patriot.

 

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button