Επικαιρότητα

Greek Mafia: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Ρουμπέτη και Σκαφτούρου

Σε δύο συλλήψεις για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη, οι οποίοι ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα της Greek Mafia, προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πρόκειται για δύο άτομα με καταγωγή από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ηλικίας 29 και 39 ετών. Προηγήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχειρήση στη Δυτική Αττική για τη σύλληψή τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο του 2022 μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του.  Μάλιστα, η κόρη του μπήκε μπροστά στις βολές για να προστατεύσει τον πατέρα της και τραυματίστηκε.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης δολοφονήθηκε έξω από το γκαράζ του σπιτιού του, στον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2023. Ήταν γνωστός ως “Ράμπο” ή “ταξιτζής” και είχε συλληφθεί για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου.

Πέρα από τους δύο συλληφθέντες, έχουν ταυτοποιηθεί δύο άτομα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, καθώς και ακόμα ένα άτομο που βρίσκεται έγκλειστο στις φυλακές. Υπάρχει μάλιστα μία ακόμη σύλληψη ατόμου το οποίο δεν εμπλέκεται στις δολοφονίες, απλά βρέθηκε στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν για τους άλλους και είχε στην κατοχή του γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Η σύλληψη του είναι για τον νόμο περί όπλων.

Οι συλλήψεις συνδέονται και με την απόπειρα δολοφονίας, στην Πιερία, τον Ιούλιο του 2023, του ομογενή από τη Γεωργία, Μαυρόπουλου καθώς και με τις εμπρηστικές επιθέσεις σε βυτιοφόρα το καλοκαίρι στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στο να βρεθούν οι εκτελεστές είχε η πρόσφατη εκτέλεση του Β. Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο καθώς μετά τη συγκεκριμένη ενέδρα θανάτου άνοιξαν στόματα στον κόσμο της νύχτας.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button