Επικαιρότητα

Εξάρθρωση συμμορίας που δρούσε στη Δυτική Αττική

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, συμμορία τα μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν, χθες, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, σε Αθήνα και Περιστέρι, 36χρονος και 41χρονος, δραπέτης φυλακής, κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που έκαναν ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, για κατά περίπτωση παράβαση του νόμου περί όπλων, εξαρτησιογόνων ουσιών και βίας κατά υπαλλήλων. Παράλληλα, συνελήφθη και 39χρονη αλλοδαπή, για υπόθαλψη εγκληματία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης ληστειών υπό την απειλή όπλου ή μαχαιριού σε καταστήματα στις περιοχές Αχαρνών και Άνω Λιοσίων, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για την αποδόμηση της συμμορίας. Όπως προέκυψε, δύο δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τού προσώπου τους και με χρήση γαντιών, κυρίως απογευματινές ή βραδινές ώρες, εισέβαλαν σε καταστήματα και με την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το βασικό κριτήριο για την επιλογή τού καταστήματος/στόχου ήταν η εξασφάλιση της εύκολης διαφυγής τους. Για τη μετάβασή τους και τη διαφυγή τους από τα καταστήματα, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των κατηγορούμενων ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ληστείας, προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τα θύματα, διατηρώντας έντονη οπτική επαφή μαζί τους και δείχνοντας αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την απειλή τους.

Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 17 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, φαρμακεία, πρατήριο υγρών καυσίμων, βιβλιοπωλείο, καθώς και 5 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ, στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: 4 μαχαίρια, 2 κατσαβίδια, ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες, μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, 21 φαρμακευτικά δισκία, 12 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

 

Πηγη ΑΠΕ ΜΠΕ

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button