Επικαιρότητα

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στο Άγιον Όρος

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους έφτασε πριν από λίγη ώρα ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο ‘Αγιον Όρος, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης τετραήμερης επίσκεψης του στο Περιβόλι της Παναγίας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος θα παραστεί απόψε στην αγρυπνία των Θεοφανείων στη μονή Ξενοφώντος στο καθολικό της μονής και αύριο το πρωί, μετά την αγρυπνία, στη Θεία Λειτουργία και στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων στον αρσανά της μονής. Ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής έφτασε το πρωί, με τη συνοδεία του στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετέβη οδικώς στην Ουρανούπολη και ακτοπλοϊκώς το απόγευμα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Στην ακολουθία του Aρχιεπισκόπου συμμετέχουν σαράντα ελληνοαμερικανοί, μεταξύ αυτών τέσσερις κληρικοί, οι οποίοι επισκέπτονται το ‘Αγιον Όρος, μαζί με τον κ. Ελπιδοφόρο, για προσκυνηματικούς λόγους. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί και τις μονές Φιλόθεου και Παντοκράτορος, πριν αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button