Επικαιρότητα

Επίσημη πρόταση από το Κατάρ για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεκινώντας επίσημα τη διαδικασία δημοπρασίας για τον αγγλικό ποδοσφαιρικό γίγαντα.

Ο Jassim bin Hamad bin Jaber Al Thani, πρόεδρος της Qatar Islamic Bank και γιος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, επιβεβαίωσε την προσφορά του για την απόκτηση του αγγλικού συλλόγου της Premier League μέσω σχετικής δήλωσης που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Η εναρκτήρια προσφορά των Καταριανών θα μπορούσε να αποτιμήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που σήμερα ανήκει στην αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ, σε περίπου 6 δισ. δολάρια, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg.

“Η προσφορά σχεδιάζει να επαναφέρει τον σύλλογο στην παλιά του αίγλη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και -πάνω απ’ όλα- θα επιδιώξει να τοποθετήσει τους φιλάθλους στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού συλλόγου για άλλη μια φορά”, έγραψε ο σεΐχης Jassim στην ανακοίνωση.

Η προσφορά περιλαμβάνει επενδύσεις στην ομάδα, το προπονητικό κέντρο και το γήπεδο και θα γίνει μέσω του ιδρύματος Nine Two Foundation του Σεΐχη.

Οι αρχικές προσφορές για τον σύλλογο, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη μεγαλύτερη εξαγορά επαγγελματικού αθλητικού συλλόγου που έχει καταγραφεί ποτέ, πρέπει να υποβληθούν την Παρασκευή. Η προσφορά του Κατάρ είναι πιθανό να βρει απέναντί της αυτή του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ, οπαδού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τράπεζες όπως η Goldman Sachs.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button