Επικαιρότητα

Επεισόδια στου Ρέντη: Η Αστυνομία πλησιάζει τα 3 πρόσωπα-κλειδιά στη δολοφονία Λυγγερίδη – Είχαν αποθήκη με πυρομαχικά

Συνολικά 87 άτομα που τοποθετούνται στο κλειστό Γυμναστήριο του Ρέντη, τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης, σε βάρος των ΜΑΤ, έχουν καταθέσει στις αρχές στα πλαίσια της εξελισσόμενης έρευνας για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσα τους, είναι οι 17 χούλιγκαν που αποτέλεσαν τον πυρήνα της “ομάδας κρούσης”, οι οποίοι έχουν συνδεθεί μέσω πυρίτιδας με τις εκρηκτικές μολότοφ και τις ναυτικές φωτοβολίδες, που έπληξαν τους αστυνομικούς. Στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έχουν καταθέσει και οι 20 οπαδοί, που με μικρότερες ποσότητες πυρίτιδας, τοποθετούνται στο σημείο των επεισοδίων, καθώς επίσης και 50 ακόμα οπαδοί, που έχουν ταυτοποιηθεί μέσω βιντεοληπτικού υλικού να βγαίνουν από το γήπεδο. Τις επόμενες ημέρες, ενώπιον των αρχών, θα βρεθούν ακόμα 35 άτομα, με τον αριθμό να αυξάνεται όσο θα εξελίσσεται η έρευνα της ΕΛΑΣ.

Πάνω από 50 κατηγορούμενοι

Στην έρευνα θα προστίθενται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ σε τελικό στάδιο θα καταθέσουν οι “αρχηγοί” και οι καθοδηγητές με “εκτόπισμα” στις ομάδες των χούλιγκαν. Η ολοκλήρωση της δικογραφίας για την εγκληματική οργάνωση αναμένεται σε χρονικό διάστημα από 20 μέρες έως έναν μήνα, όπως αναφέρουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές, με τον αριθμό των κατηγορουμένων, έως σήμερα, να ξεπερνά τους 50.

Κομβικές είναι οι καταθέσεις των 6 ατόμων, που προτίθενται να υποβάλλουν αιτήματα υπαγωγής τους στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Οι τέσσερις έχουν ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια του Ρέντη, ενώ οι άλλοι δύο χαρακτηρίζονται ως “παλιοί αγανακτισμένοι χούλιγκαν” που δηλώνουν πως γνωρίζουν την “δομή” και την “ιεραρχία” της οργάνωσης. Παρόμοια πρόθεση μετατροπής του σε προστατευόμενο μάρτυρα έχει εκφράσει ο 18χρονος κατηγορούμενος, που προφυλακίστηκε ως δράστης του σοβαρού τραυματισμού του αστυνομικού στου Ρέντη, αλλά και ο 16χρονος αδερφός του, γενετικό υλικό του οποίου και αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε πάνω σε εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας.

Οι “κλειδοκράτορες”

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έχουν σχηματίσει ξεκάθαρη εικόνα για τους 3 “κλειδοκράτορες” της αποθήκης-οπλοστασίου των χούλιγκαν που έδρασαν στου Ρέντη.

Είναι ανάμεσα στους 4 “αρχηγούς”-“καθοδηγητές”-“επηρεαστές”, όπως τους αποκαλούν οι αστυνομικοί, των νεαρότερων χούλιγκαν και των μετακινούμενων “στρατών”.

Πανό, ναυτικές φωτοβολίδες, εκρηκτικές βόμβες μολότοφ ήρθαν μαζί στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, με αυτοκίνητο. Όλα τα παραπάνω βγήκαν από συγκεκριμένη αποθήκη-οπλοστάσιο.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, συνδυάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία και μαρτυρίες που έχουν στην κατοχή τους. Έχουν επίσης εικόνα του αυτοκινήτου μεταφοράς όλων των “πολεμικών” υλικών, το χρώμα του και μέρος της πινακίδας κυκλοφορίας του. Από βιντεοληπτικό υλικό έχει γίνει ένα μεγάλο μέρος χαρτογράφησης της διαδρομής του συγκεκριμένου οχήματος.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον 5 άτομα με αρχηγικό ρόλο στον “στρατό” των χούλιγκαν, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο 26χρονος μάνατζερ του τράπερ. Τρεις από αυτούς βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη. Τα ίδια πρόσωπα, όλα μαζί, ή λιγότερα, εντοπίζονται σε βιντεοληπτικό υλικό επεισοδίων στον Βόλο, Γιάννενα, Κρήτη και Τρίπολη, να δίνουν το πρόσταγμα επεισοδίων και επιθέσεων.

Στο μεταξύ από την εξερεύνηση των πειστηρίων έχουν προκύψει δεκάδες γενετικοί τύποι DNA στα πειστήρια, που έχουν εντοπιστεί εσωτερικά του γηπέδου και κυρίως στις τουαλέτες που κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν ρούχα και να εγκαταλείψουν ενοχοποιητικά στοιχεία. Για αυτούς τους γενετικούς τύπους επιχειρείται η τυχόν ταυτοποίησή τους με τους 424 προσαχθέντες των επεισοδίων.

Πηγή: TheTOC.gr

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button