Επικαιρότητα

Ελβετία: Έκλεισαν την έρευνα για τον πρόεδρο της FIFA Ινφαντίνο οι εισαγγελείς

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Ελβετίας έκλεισαν την έρευνά τους κατά του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, για τη χρήση ιδιωτικού τζετ το 2017, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Σε δήλωσή της στην οποία χαιρετίζει την απόφαση, η FIFA αναφέρει ότι η έρευνα “σχετίζονταν με ένα ιδιωτικό τζετ που ναυλώθηκε για να πετάξει από το Σουρινάμ στην Ελβετία το 2017”.

“Επιβεβαιώθηκε ότι οι ταξιδιωτικές διευθετήσεις (…) ήταν σύμφωνες με τους κανόνες της FIFA – μία απόφαση που συμφωνεί με τη αντίστοιχη της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA τον Αύγουστο του 2020 για τη συγκεκριμένη υπόθεση”, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “σε συνέχεια της απόφασης της εισαγγελίας, το ελβετικό κράτος θα αναλάβει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την έρευνα, ενώ ο Πρόεδρος της FIFA αποφάσισε επίσης να παραιτηθεί από οποιαδήποτε αξίωση επανόρθωσης, παραιτούμενος έτσι από οποιαδήποτε ενδεχόμενη αποζημίωση”.

“Ο πρόεδρος της FIFA έθεσε εαυτόν πλήρως στη διάθεση των ελβετικών αρχών και αισιοδοξεί ότι το δικαστικό σύστημα αναγνωρίζει πως η τρέχουσα διοίκηση της FIFA έχει γυρίσει σελίδα στο παρελθόν και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας αξιόπιστος και σεβαστός οργανισμός”, καταλήγει το κείμενο.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA είχε εξετάσει παλαιότερα τις εν λόγω κατηγορίες και απάλλαξε τον Ινφαντίνο το 2020.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button