Επικαιρότητα

Εισαγγελική παρέμβαση για δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει μετανάστες εργαζόμενους

Παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη για  τη δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει μετανάστες εργαζόμενους ως “λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος”, με την ανώτατη λειτουργό να ζητάει από τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών “να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων”.

Πρόκειται για μία απίστευτη καταγγελία για δικηγορική εταιρεία που προωθεί διαφημιστικό υλικό σε επιχειρήσεις και τις καλεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πρόσληψη μεταναστών ως “φτηνά εργατικά χέρια” έκανε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου.

“Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι. Αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία έκδοσης αδειών σε μετανάστες χωρίς καμία δική σας υποχρέωση. 3 χρόνια άδεια παραμονής για τους εργαζόμενους σας” αναφέρεται σε μία από τις διαφημίσεις, ενώ σε άλλη αναγράφεται “αν θέλετε να προσλάβετε “φτηνά εργατικά χέρια”, τότε η λύση είναι εδώ! Κλείστε σήμερα ραντεβού να δούμε τις ανάγκες της επιχείρησής σας”.

Σύμφωνα με το neakriti.gr στην ανακοίνωση – καταγγελία του Συνδικάτου αναφέρεται ότι “η εταιρεία έστειλε το σχετικό email με τη διαφήμισή της σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό”.

Και προστίθεται πως “διαφημίζουν την πραμάτεια τους ξεδιάντροπα στο διαδίκτυο επικαλούμενοι την ανάγκη των εργοδοτών του κλάδου όχι απλώς για εργατικά χέρια αλλά για μεγαλύτερα κέρδη όπως προσδοκούν και οι ίδιοι από τη δουλειά αυτή. Δεν ξέρουμε σε ποιο ξενοδοχείο κοιμούνται κάνοντας τέτοια όνειρα αλλά σίγουρα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί εδώ υπάρχουν τα Συνδικάτα Οικοδόμων και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας που μπορούν να μετατρέψουν τα όνειρά των επίδοξων σύγχρονων δουλεμπόρων σε εφιάλτες”.

Ανάλογες καταγγελίες έγιναν και από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, όπου και δημοσιοποιήθηκαν όπως αναφέρει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στον ηλεκτρονικό τύπο (902.gr) και στον έντυπο τύπο (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ) και για το λόγο αυτό προχώρησε στην παρέμβασή της.

Αναλυτικά η παραγγελία της Γ. Αδειλίνη

“Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την ακόλουθη παραγγελία:

Προς κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (902.gr) και του έντυπου τύπου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), με τίτλους “Δικηγορική Εταιρεία διαφημίζει “σκλαβοπάζαρο” με φτηνούς μετανάστες εργάτες” και “ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ” αντιστοίχως, παρακαλούμε να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη”

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button