Επικαιρότητα

ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σήμερα στον ΕΦΚΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ/ΕΦΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες για σήμερα Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα (Τρίτη) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ).

Όπως ανακοινώθηκε, τα αιτήματα είναι τα εξής:

“- Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά.

– ‘Αμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

– Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα και τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του και όχι από μία Ανώνυμη Εταιρία.

– Κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.

– Όχι στα πάσης φύσεως προεκλογικά ψίχουλα και φιλοδωρήματα. Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με βάση τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

– Καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα”.

“Δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί ο ΕΦΚΑ σε οργανισμό εξαίρεσης από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, με στελέχωση των θέσεων ευθύνης Γενικών και Διευθυντών από μάνατζερ και “golden boys”, με ειδικό – προκλητικό μισθολόγιο και πλήρως αναξιοκρατικές διαδικασίες” επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023, στις 11:00 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button