Αστυνομικό Δελτίο

Βαρουφάκης: Προσαγωγή 19χρονου για την επίθεση στα Εξάρχεια

Ένας 19χρονος προήχθη σήμερα από την Κρατική Ασφάλεα για την επίθεση κατά του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάννη Βαρουφάκη, στα Εξάρχεια την προηγούμενη εβδομάδα.
Η ΕΛΑΣ αναμένει οδηγίες από τον ανακριτή για το πώς θα χειριστεί την υπόθεση, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο.
Σημειώνεται πως ο Γιάννης Βαρουφάκης έκανε σήμερα το πρωί την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση μετά την επίθεση. «Έπρεπε να με δεις πριν από 24 ώρες. Οι άνθρωποι στον Ευαγγελισμό έκαναν θαύματα. Νιώθω ότι έχω ξανανιώσει. Η μύτη είναι σπασμένη σε έξι σημεία», είπε σε παρατήρηση του Γιώργου Παπαδάκη ότι η εικόνα του είναι σοκαριστική.

Όταν ρωτήθηκε για την επίθεση, σημείωσε: «Μην μπούμε στη διαδικασία αυτή. Εγώ αναρρώνω. Οι 57 των Τεμπών δεν αναρρώνουν και δεν θέλω να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη από μια εθνική τραγωδία».
Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος του είπε πως ήταν επτά άτομα. Όταν άκουσε τις φωνές τους είπε ότι θα έρθει μόνος του έξω. «Βγήκα έξω, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα «προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;» είπε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο ίδιος χαρακτήρισε χειρουργικά τα χτυπήματα που δέχθηκε στη μύτη υποστηρίζοντας ότι από την ομάδα των ανθρώπων που τον χτύπησαν ακούστηκε η φράση «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια».
«Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου» συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι «ο πιτσιρικάς (σ.σ. ο 17χρονος που συνελήφθη) ήταν τσιλιαδόρος».
Στην ερώτηση γιατί ήταν χωρίς αστυνομικούς, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα λόγω της απαίτησης της Δανάης, τη συζύγου μου. Νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς».

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button