Αστυνομικό Δελτίο

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας ο 59χρονος σταθμάρχης

Στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας οδηγήθηκε χθες το βράδυ ο 59χρονος σταθμάρχης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Η απολογία του 59χρονου κράτησε 7,5 ώρες. Ο σταθμάρχης ρωτήθηκε για όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειες που έκανε στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών. Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι» τόνισε ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρτζίδης. «Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση.
«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο»
«Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι», φέρεται να είπε ο σταθμάρχης της Λάρισας σύμφωνα με το STAR μετά τη φονική σύγκρουση. Ο 59χρονος είχε επικοινωνία με τον σταθμάρχη των Παλαιοφαρσάλων και φέρεται να ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
Σταθμάρχης Λάρισας: Έχω σύγκρουση
Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων: Τι έκανες;
Σταθμάρχης Λάρισας: Δεν ξέρω πού έβαλα το τρένο, δεν θυμάμαι
Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα, κοίταξε αμέσως τον πίνακα και είδε πως το κλειδί ήταν γυρισμένο και έτσι αντιλήφθηκε πως κάτι συνέβη.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button