Αστυνομικό Δελτίο

Πώς μια γιαγιά παγίδευσε απατεώνες που της ζήτησαν 100.000 ευρώ, για να «σώσουν» τον γιο της

«Μόδα» έχουν γίνει οι τηλεφωνικές απάτες στη χώρα μας. Διάφοροι επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και με το πρόσχημα πως κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο – συνήθως τα παιδιά τους – έχουν εμπλακεί σε ατύχημα ζητούν λύτρα, για να μη μιλήσουν στις Αρχές. Στην παγίδα τους, ωστόσο, δεν έπεσε μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία μάλιστα κατάφερε να τους παγιδεύσει.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το LamiaReport, ένας απατεώνας τηλεφώνησε στην 83χρονη το μεσημέρι του Σαββάτου και της είπε ότι ο γιος της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και, παριστάνοντας τον αστυνομικό, της ζήτησε 100.000 ευρώ, για να τον ξεμπλέξει.
Η ηλικιωμένη από τη Λαμία, όμως, ήταν υποψιασμένη, ενώ ακόμα πιο υποψιασμένη ήταν η εγγονή της, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι και τη συμβούλευσε να στήσουν παγίδα στους απατεώνες.
Έτσι, η 83χρονη ζήτησε λίγο χρόνο μέχρι να συγκεντρώσει τελικά ένα πόσο στα 30.000 ευρώ, προκειμένου «να γλυτώσει το παιδί της». Και ενόσω περίμεναν να επικοινωνήσει ξανά μαζί της ο απατεώνας, η γιαγιά μαζί με την εγγονή της ειδοποίησαν την αστυνομία.
Χαρτιά στη σακούλα
Οι οδηγίες, που έλαβε στη συνέχεια η γιαγιά από τους απατεώνες, ήταν να βάλει τα λεφτά μέσα σε μία σακούλα και να τα δώσει σε κάποιον δικό τους. Το ραντεβού κλείστηκε κοντά στο σπίτι της 83χρονης, όπου η γιαγιά άφησε μια σακούλα, που την είχε γεμίσει με άχρηστα χαρτιά, αντί για τα πολυπόθητα ευρώ.
Πράγματι, μια νεαρή κοπέλα πλησίασε και πήρε τη σακούλα και τότε συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, που παρακολουθούσαν διακριτικά τον χώρο.
Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες
Μαζί με την «εισπράκτορα» συνελήφθησαν άλλες δύο νεαρές κοπέλες, που περίμεναν μερικά μέτρα μακρύτερα μέσα σε αυτοκίνητο. Πρόκειται για τρεις ελληνίδες, δύο αδερφές από βόρεια Ελλάδα 21 και 27 ετών, η μία μάλιστα φοιτήτρια και μία 32χρονη από τη Χαλκίδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι είχαν προσληφθεί από αλλοδαπό (Βούλγαρο) απατεώνα, για να κάνουν εισπράξεις χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς χρήματα εισέπρατταν.

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button