Αστυνομικό Δελτίο

Ποιοι είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για τις εκτελέσεις Σκαφτούρου και Ρουμπέτη – Πώς έφτασε στα ίχνη τους η ΕΛ.ΑΣ.

Δυο ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, ηλικίας 29 και 39 ετών, είναι μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες για δύο «συμβόλαια θανάτου» της επονομαζόμενης Greek Mafia.
Πρόκειται για άτομα που συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική, ενώ φέρονται να εμπλέκονται και σε και απόπειρα δολοφονίας ενός ακόμη ατόμου στην περιοχή της Κατερίνης.
Οι δύο συλληφθέντες θεωρείται ότι είχαν ενεργή συμμετοχή στις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου (25/4/2022) και Βασίλη Ρουμπέτη (7/6/2023), ενώ στην εκτέλεση του «Ράμπο» ή «ταξιτζή» έπεσε νεκρός ακόμη ένας άνδρας με το προσωνύμιο «Νιόνιος» ο οποίος πάντως εκτιμάται ότι δεν ήταν βασικός στόχος της μαφιόζικης επίθεσης.
Ο Γιάννης Σκαφτούρος
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, έχουν προχωρήσει ακόμη σε τρεις ταυτοποιήσεις εμπλεκομένων προσώπων, εκ των οποίων ο ένας είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης. Για τους άλλους δυο ζητήθηκε η έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψη τους.
Πώς η μηχανή του «θείου Τζο» βοήθησε στις έρευνες
Σημαντικό ρόλο στις έρευνες, εκτός από την αξιοποίηση πληροφοριακών δικτύων, έπαιξε η μοτοσικλέτα που άφησαν πίσω τους οι εκτελεστές του «θείου Τζο» στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας, καθώς φαίνεται πως εντοπίστηκε αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό.
Για την υπόθεση αναμένεται σήμερα να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τις σε βάρος τους κατηγορίες ενώπιον του εισαγγελέα

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button