Αστυνομικό Δελτίο

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: «Ο κρεοπώλης λέει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο – Μπορούν να ασκηθούν διώξεις ακόμη κι αν δε βρεθεί πτώμα»

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, την ώρα που στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα διεγραμμένα μηνύματα ενός άνδρα προς και από τον κρεοπώλη. Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του αγνοούμενου, μίλησε στην ΕΡΤ για το αστυνομικό θρίλερ, που εκτυλίσσεται από τις 5 Ιανουαρίου.
Με αφορμή αυτή την υπόθεση αλλά και άλλες που απασχολούν την επικαιρότητα δήλωσε ότι έχει μείνει άναυδος από τα τόσα εγκλήματα και τις παραβατικές συμπεριφορές, λέγοντας ότι «κάτι δεν πάει καλά» στην ελληνική κοινωνία.
Μιλώντας για την εξαφάνιση του 31χρονου και την εμπλοκή του στην υπόθεση, ο κ. Τσούκαλης δήλωσε ότι δε σκέφτεται το καλό σενάριο. Αντιθέτως, όπως δήλωσε στους παρουσιαστές της εκπομπής «Newsroom», Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι το κακό σενάριο, κάτι το οποίο συμμερίζεται και η οικογένεια του Μπάμπη, που πλέον είναι 13 μέρες εξαφανισμένος. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο 50χρονος κρεοπώλης, ο άνθρωπος που είδε τελευταίος τον Μπάμπη, με τη στάση του, τα «πολλά ψέματα και τα κενά μνήμης τα οποία επικαλείται», όπως είπε, δυσχαιρένει τη λύση του μυστηρίου, τον κάνει να σκέφτεται το χειρότερο σενάριο.
«Ο κρεοπώλης λέει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο»

«Ο άνθρωπος, ο οποίος είδε τελευταίος τον Μπάμπη, ο οποίος είναι στο “κάδρο” των ερευνών και ο οποίος θα μπορούσε να διαφωτίσει όλη αυτή την υπόθεση λέει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο» δήλωσε ο κ. Τσούκαλης. Όπως επισήμανε, με βούλευμα μετά από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων «αποδεικνύεται ότι τον κάλεσε ο κρεοπώλης και τον πήγε στο σημείο που είπε ότι θα συναντήσει ένα φίλο του για να πάει για κυνήγι», σημείωσε.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του 50χρονου κρεοπώλη προς τις αστυνομικές Αρχές και το όσα υποστήριξε για τη μοιραία νύχτα της εξαφάνισης τους 31χρονου τόνισε ο άνθρωπος αυτός που έχει καταθέσει στις Αρχές ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα όσα ισχυρίζεται.
Και όπως είπε «οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά μην ξεχνάμε ότι η περιοχή γεωλογικά είναι ιδιαίτερη. Έχει βάλτους, έχει λιμνοθάλασσα, έχει γκρεμούς καιι φράγματα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι και κυνηγός και γνωρίζει την περιοχή πάρα πολύ καλά».
Ερωτηθείς για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ο ιδιωτικός ερευνητής απάντησε ότι «μάθαμε για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου το οποίο έχει μιλήσει και έχει χρήσιμες πληροφορίες».
«Να μην έχουμε την περίπτωση του Άλεξ που δεν βρέθηκε ποτέ η σορός»
Εστίασε όμως στο ότι και οι δύο -ο κρεοπώλης και ένας φίλος του- είχαν σβήσει τα μηνύματα από τα κινητά τους τηλέφωνα και αναρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος για να γίνει αυτό.
«Έχει καταθέσει και του έγινε κατάσχεση του τηλεφώνου» πρόσθεσε εκτιμώντας ότι θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. «Η αστυνομία είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά πολύ φοβάμαι – εύχομαι να διαψευστώ- μην έχουμε την περίπτωση του Άλεξ που δεν βρέθηκε ποτέ η σορός».
Και όπως τόνισε ακόμη και εάν δεν βρεθεί το πτώμα του 31χρονου στην περίπτωση που έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας «μπορούν να ασκηθούν διώξεις σε συγκεκριμένα άτομα. Εκείνο το οποίο είναι κομβικής σημασίας στην εξίσωση είναι να μιλήσει ο άνθρωπος που είδε τελευταίος τον Μπάμπη γιατί μπορεί να διευκρινίσει πολλά πράγματα. Φοβάμαι όμως ότι η στάση του, τα πολλά ψέματα και τα κενά μνήμης τα οποία επικαλείται τον κάνουν να φαίνεται στο κάδρο πιο ύποπτος και πιο ένοχος».

Upsite GR

Έρευνα & Ψυχαγωγία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button